INGREDIENTS
Carxofes
Alls
Oli d'oliva verge
Sal
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Tallem les puntes de les carxofes i els troncs, els pelem. Traiem les fulles més gruixudes. Tallem les carxofes en 6 o 8 trossos, segons la mida.
Posem les carxofes en un bol amb aigua i julivert per evitar que s'oxidin.
Pelem dos grans d'all, els laminem i reservem.
En una paella posem oli, l'escalfem, afegim l'all i, just quan comenci a sentir-se olor d'all a la cuina, afegim les carxofes escorregudes. Compte que esquitxen.
Tapem de seguida.
Les deixem coure un parell de minuts. Seguidament, afegim uns 50 ml d'aigua per a una paella amb 5 carxofes, tapem.
Les deixem a foc baix, tapades, uns 8 o 10 minuts. A mitja cocció salem. Si estan seques afegim una mica d'aigua.
Comprovem el punt de cocció, parem el foc i llest.
PER SABER-NE MÉS
Les carxofes s'oxiden ràpidament. Per això les posem en un bol amb aigua i unes gotes de llimona o unes branques de julivert.
El fet que les coem fregides amb un punt d'aigua, fa que quedin amb una textura suau i gustosa.
VIDEORECEPTA
RESULTAT A TAULA
Les podem servir soles com a entrant. També són ideals per a acompanyar plats de carn.
Queden molt bones. Us agradaran!
Montse i Júlia