INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

4 talls de morro de bacallà dessalat de 250 g cadascun
Farina de blat
200 ml d'oli d'oliva verge extra
1 cullerada de pebre vermell
3 grans d'all
200 g de cigrons cuits 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Escalfem l'oli en una paella.
Mentrestant, pelem i laminem els alls, enfarinem el bacallà i espolsem l'excés de farina.
Escalfem el forn a 120ºC.
Posem els cigrons en una safata al forn i els escalfem durant 10 minuts. Parem el forn. 
Fregim el bacallà per tots els costats i el reservem al forn (parat) amb els cigrons, a la safata on el servirem.
A la mateixa paella on hem fregit el bacallà, daurem els alls laminats, apaguem el foc, afegim el pebre vermell i el coem només uns segons vigilant que no es cremi.
Cobrim els talls de bacallà i els cigrons amb el contingut de la paella i servim acabat de fer.

PER SABER-NE MÉS

El bacallà a la llauna, és una recepta  molt  típica de la cuina barcelonina. S'anomena a la llauna perquè es fa damunt d'una safata de forn. El podem menjar sol o acompanyar amb cigrons o  mongetes.

RESULTAT A TAULA

Un clàssic de la cuina catalana que no pot faltar a la nostra taula.

Montse