INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
300 g de cigrons
1 ceba
1 tros de xoriço
1 manat d'espinacs
1 fulla llorer
Pebre vermell
Sal
Oli d'oliva verge extra
PREPARACIÓ I COCCIÓ
La nit abans posem els cigrons en remull. Els escorrem i els posem en una olla amb aigua mineral bullint i una fulla de llor. Els bullim a foc suau 2 hores o fins que estiguin cuits.
Rentem els espinacs, els escorrem. Tallem el xoriço a daus i reservem. Pelem i piquem la ceba, posem un raig d'oli en una cassola i la sofregim amb el xoriço i una mica de sal 2 minuts. Seguidament, afegim els espinacs i els remenem fins que vagin reduint i estiguin cuits.
Incorporem els cigrons amb mig vas de la seva aigua de cocció, barregem suaument, deixem que arrenqui el bull, esperem un parell de minuts i apaguem el foc.
Els servim amanits amb pebre vermell.
PER SABER-NE MÉS
Si comprem els cigrons cuits, substituïm el suc dels cigrons per aigua o brou.
RESULTAT A TAULA
Uns cigrons més que recomanables, us saltaran les llàgrimes de bons.
Montse i Júlia