INGREDIENTS
500 g de fesols de Santa Pau
1 pastanaga
Mitja ceba
1 fulla de llor
Sal
1 l d'aigua mineral o filtrada
PREPARACIÓ I COCCIÓ
La nit abans posem els fesols en remull.
L'endemà, els escorrem, els esbandim sota l'aixeta i els posem a l'olla.
Els cobrim amb aigua, un parell de dits per sobre.
Encenem el foc i, quan arrenqui el bull, afegim la sal.
Baixem el foc, tapem l'olla i els deixem coure a foc suau uns 45-60 minuts. Els hem de tastar.
Un cop cuits, apaguem el foc.
PER SABER-NE MÉS
El terreny d'origen volcànic de la Garrotxa dóna unes qualitats particulars a aquests fesols. Els fan molt preuats des del punt de vista gastronòmic. Cada any, al mes de gener, se celebra la fira del fesol de Santa Pau.
És important que l'aigua de coure els fesols sigui mineral o filtrada.
La cocció ha de ser a foc suau, així evitem que el fesol es trenqui durant la cocció.
VIDEORECEPTA
RESULTAT A TAULA
Uns fesols suaus i delicats. Els podem servir tal qual amb un rajolí d'oli d'oliva verge extra. Queden boníssims!
Montse i Júlia