INGREDIENTS
500 g de tirabecs
1 ceba
1 porro
100 g de botifarra negra
Oli d'oliva verge extra
Sal marina
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Rentem els tirabecs i els escorrem. Retirem les cues i el fil que segueix, tal com us mostrem a la videorecepta.
Piquem el porro i la ceba.
Posem una mica d'oli a la cassola i, en fred, afegim la ceba i el porro. Salem i saltem a foc moderat 5 minuts.
Incorporem els tirabecs, tapem i els deixem 5 minuts. Un minut abans d'acabar afegim el vi blanc, el deixem evaporar i ja els tenim llestos.
Afegim la botifarra negra al final.
PER SABER-NE MÉS
El tirabec, estirabec, pèsol caputxí, pèsol mollar o pèsol fi és una varietat de pèsol de mata alta. Es recull just quan comença a granar, i es menja tota la tavella. És molt apreciat per la seva textura fina i digestiva.
Aquesta recepta ens l'han explicat l'Assumpta i la Susana de la parada de verdures de Can Montells.
VIDEORECEPTA
La recepta amb 2 minuts
Un plat de temporada boníssim i fàcil i ràpid. Que vagi de gust.
Montse i Júlia