Timbal de faves

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

600 g de faves tendres desgranades
100 g de cansalada viada
1/2 botifarra negra
1 ceba tendra grossa
1/2 manat d'alls tendres
Oli d'oliva verge extra
1 fulla de llor
1 manat de menta i marduix
Sal
Pebre negre mòlt
25 ml d'anís sec 
Aigua o brou per a cobrir la cassola

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

En una cassola escalfem l'oli i fregim la cansalada tallada a trossets petits. Afegim els alls tendres tallats  i la ceba tallada  ben fina. Sofregim. Posem les faves, hi donem uns tombs i afegim el manat d'herbes i el llor. Cobrim amb aigua o brou, tapem i deixem coure lentament. Quan les faves estiguin quasi cuites, afegim la botifarra a rodanxes, tirem l'anís, salpebrem i deixem que s'evapori l'anís amb la cassola destapada. Tastem les faves per comprovar que estiguin al punt. A l'hora de servir, les escorrem i les emplatem amb un motlle. 

PER SABER-NE MÉS

Podeu fer un combinat de faves i pèsols. Escolliu les faves que siguin ben tendres. Les de mida gran tenen la pell molt gruixuda i no són tant bones.

 RESULTAT A TAULA

Una forma diferent de servir  les faves ofegades tradicionals. Qué vagi de gust!

 

Montse