INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
600 g de faves tendres desgranades
100 g de cansalada viada
1/2 botifarra negra
1 ceba tendra grossa
1/2 manat d'alls tendres
Oli d'oliva verge extra
1 fulla de llor
1 manat de menta i marduix
Sal
Pebre negre mòlt
25 ml d'anís sec
Aigua o brou per a cobrir la cassola
PREPARACIÓ I COCCIÓ
En una cassola escalfem l'oli i fregim la cansalada tallada a trossets petits. Afegim els alls tendres tallats i la ceba tallada ben fina. Sofregim. Posem les faves, hi donem uns tombs i afegim el manat d'herbes i el llor. Cobrim amb aigua o brou, tapem i deixem coure lentament. Quan les faves estiguin quasi cuites, afegim la botifarra a rodanxes, tirem l'anís, salpebrem i deixem que s'evapori l'anís amb la cassola destapada. Tastem les faves per comprovar que estiguin al punt. A l'hora de servir, les escorrem i les emplatem amb un motlle.
PER SABER-NE MÉS
Podeu fer un combinat de faves i pèsols. Escolliu les faves que siguin ben tendres. Les de mida gran tenen la pell molt gruixuda i no són tant bones.
RESULTAT A TAULA
Una forma diferent de servir les faves ofegades tradicionals. Qué vagi de gust!
Montse