Moniatos al forn

INGREDIENTS

Moniatos

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Encenem el forn a 200ºC.
Rentem bé els moniatos per treure les restes de terra, els posem a la safata i els entrem al forn calent. Els deixem coure 1.30 h.
Comprovem el punt de cocció amb un escuradents. Si s'enfonsa amb facilitat i el moniato està tou ja ho tenim cuit.
La pell queda seca i cruixent, de vegades s'esquerda i surt el sucre caramel·litzat. Això també vol dir que estan ben cuits. 
Si en posem de diferents mides, els més petits els punxem i si estan cuits, els traiem abans amb unes pinces de girar la carn, per no cremar-nos.

PER SABER-NE MÉS
Com podeu veure a la fotografia, hi ha diferents varietats de moniatos. Els de color blanc són més secs. Els de color taronja i vermells són més dolços i queden més tous. També els podeu embolicar amb paper d'alumini i es couen més de pressa; jo m'estimo més no embolicar-los.

Cal tenir en compte que el temps de cocció dels moniatos  pot variar molt en funció de la mida. El millor és omplir la safata del forn i anar traient els que estiguin cuits; els grossos poden trigar fins a dues hores a coure's.


RESULTAT A TAULA
Són unes postres tradicionals que es mengen juntament amb les castanyes per Tots Sants i els podem trobar a plaça tot l'hivern.


Júlia