INGREDIENTS
500 g de mongetes del ganxet
Sal
1 cabeça d'alls
1 fulla de llor
4 claus
2 pastanagues
1 ceba
Aigua mineral o filtrada
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Posem les mongetes en remull amb aigua mineral o filtrada la nit abans, un mínim de 12 h.
Les esbandim sota l'aixeta, les escorrem i les posem en una cassola amb aigua mineral o filtrada que les cobreixi 2 o 3 dits.
Encenem el foc i afegim un grapat de sal.
Pelem la ceba, li clavem els 4 claus i reservem.
Quan arrenqui el bull, es formarà escuma. La retirem.
Afegim el llor, la ceba amb els claus, la cabeça d'alls i les pastanagues.
Les deixem coure a foc suau 1 h o 1:30 h. A partir de l'hora, comprovem el punt de cocció.
Un cop cuites parem el foc.
PER SABER-NE MÉS
Les mongetes del ganxet són molt delicades, és important coure-les a foc suau per evitar que la pell es trenqui.
Les podem servir bullides amb un raig d'oli, també passades per la paella amb botifarra o cansalada, amb un bon guisat, amb empedrat, etc.
LA RECEPTA EN UN MINUT
VIDEORECEPTA
RESULTAT A TAULA
Són tan fines i saboroses que no els cal gaire més per fer un plat rodó.
Montse i Júlia