INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
600 g de banyons
1 ceba tendra grossa
1 pastanaga grossa
1 tomàquet gros madur
150 g de tomàquets xerris
Olives verdes i negres sense os
5 ous
Oli d'oliva verge extra
Sal
Suc de llimona
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Rentem els banyons, els escapcem i els bullim amb l'aigua justa i un pols de sal. Els deixem al dente, que no ens quedin massa tous.
Els escorrem de l'aigua de cocció i els deixem refredar a temperatura ambient.
En un recipient a part bullim els ous 10 minuts justos, els refredem i els pelem.
Ratllem la pastanaga i la reservem en un bol.
Tallem la ceba a la juliana i també la reservem.
Rentem els tomàquets, els tallem en dos i cada part la tallem a làmines; també ho reservem.
Tallem les olives a rodelles i les deixem a punt.
En una plata d'amanida anem fent capes de mongeta, ceba, pastanaga, tomàquet i olives. Amanim amb l'oli, la sal i el suc de llimona. Anem fent capes fins a acabar els banyons.
Acabem el plat ratllant l'ou dur per sobre. Ens queden 4 ous, un per persona, que podem tallar i posar al voltant de la plata d'amanida.
VIDEORECEPTA
PER SABER-NE MÉS
A Blanes, de la mongeta tendra en diem banyó. Aquesta amanida l'hem de fer a capes perquè no la podem remenar, els banyons es trencarien; la podem fer unes hores abans, tapar-la amb film i deixar-la a la nevera.
RESULTAT A TAULA
Una amanida d'estiu molt senzilla, saludable i refrescant. Que vagi de gust!
Júlia i Montse