carxofes arrebossades

INGREDIENTS
Carxofes
Ou
Farina
Aigua
Sal
Oli d'oliva verge
Julivert o llimona 

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Traiem les fulles exteriors de les carxofes i deixem la part més tendra. Escapcem les puntes.
Tallem les carxofes a grills i les deixem en un bol amb aigua i unes fulles de julivert o un tall de llimona per evitar que s'oxidin.
El tronc de les carxofes l'aprofitem; el pelem i l'arrebossem amb les carxofes.
En un plat fondo deixatem l'ou, afegim farina i remenem per desfer els grumolls.
Afegim aigua mineral, ens ha de quedar una textura una mica espessa, com de llet condensada. Ja tenim la pasta a punt.
En una paella afegim oli i l'escalfem. Passem les carxofes per la pasta i les fregim fins que quedin rosses.
Les deixem escórrer sobre paper absorbent i servim de seguida.

PER SABER-NE MÉS
Aquestes carxofes les podem menjar com a primer plat, acompanyament o afegir a algun guisat. Les carxofes es troben al seu millor moment quan fa fred. Les millors són d'un color verd clar, sense taques, amb les fulles ben tancades i fortes al tacte. No us donem quantitats. Les carxofes poden ser de mides diferents, la quantitat la podeu decidir segons la mida i la utilitat que li vulgueu donar al plat.

RESULTAT A TAULA

Unes carxofes senzilles i bones. Que vagi de gust!

Montse i Júlia