carxofes arrebossades

INGREDIENTS

Carxofes
Ou
Farina
Aigua
Sal
Oli d'oliva verge
Julivert o llimona (per evitar que s'oxidin)

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Traiem les fulles exteriors de les carxofes i deixem la part més tendra. Escapcem les puntes. Tallem les carxofes a grills i les deixem en un bol d'aigua amb unes fulles de julivert o un tall de llimona. El julivert o llimona, és per evitar que s'oxidin i ens quedin negres. El tronc de les carxofes l'aprofitem; el pelem i l'arrebossem amb les carxofes.

En un plat fondo, deixatem l'ou, afegim farina i remenem per desfer els grumolls que es facin. Afegim aigua mineral, ens ha de quedar una textura una mica espessa, com de llet condensada. Ja tenim la pasta a punt.

Preparem una paella, afegim oli i escalfem. Passem les carxofes per la pasta i les fregim fins que quedin rosses. Les deixem escórrer sobre paper absorbent i servim de seguida.

PER SABER-NE MÉS

Aquestes carxofes les podem menjar soles, com a primer plat, com acompanyament o per afegir a algun guisat. Les carxofes es troben al seu millor moment quan fa fred. Les millors són d'un color verd clar, sense taques, amb les fulles ben tancades i fortes al tacte. No us donem quantitats. Les carxofes poden ser de mides diferents, la quantitat la podeu decidir segons la mida i la utilitat que li vulgueu donar al plat.

RESULTAT A TAULA

Com a primer plat, com a guarnició, per picar. Unes carxofes senzilles i bones. Que vagi de gust!

Montse i Júlia