Crabassa al forn

INGREDIENTS 
1 tall de carabassa 
Sal
Pebre negre mòlt
2 o 3 grans d’all
Herbes de Provença
Unes branques de farigola
Oli d’oliva verge extra

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Encenem el forn a 200°C. Rentem lleugerament el tall de carabassa i l’eixuguem amb  paper de cuina. No la pelem, la tallem a talls d'uns 200 g aprox i  l’enfornem amb pell.
Preparem una safata de forn de mida adient i la folrem amb paper de forn.
Posem la carabassa a la safata, l’amanim amb l’oli, la sal, el pebre i les herbes. Afegim els alls i la farigola.
Entrem la safata al forn calent i la deixem uns 40 minuts. Punxem amb un escuradents i si la carabassa està tova, la traiem del forn. Ja la tenim a punt per menjar.

PER SABER-NE MÉS

La carabassa és una fruita que utilitzem com a verdura. Té propietats molt interessants. És nutritiva, conté molts minerals, regula el sucre a la sang, protegeix el cor. Hi ha centenars de varietats adaptades a cada lloc.  Us recomanem consumir-la a la tardor i tot l´hivern. Feta al forn  amb herbes, aquesta carabassa rostida és ideal per menjar-la sola, per acompanyar plats de carn, o com a primer plat per compartir. El temps de cocció pot variar depenent de com sigui de gruixut el tall.

VIDEORECEPTA
Carbassa al fornLa recepta en un minut

 



RESULTAT A TAULA

La carabassa mereix un lloc destacat a la cuina. Feu aquesta recepta tan fàcil i repetireu. Que vagi de gust!

Montse i Júlia