Risotto de faves i pèsols

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
250 g d'arròs per risotto
350 de pèsols desgranats
200 g de faves desgranades
2 cebes tendres
2 escalunyes
2 cullerades d'oli d'oliva verge extra

Sal marina
40 g de mantega
60 g de parmesà ratllat
Pebre blanc acabat de moldre
2 o 3 cullerades de suc de llimona
Un pols de sucre
1,3 l de brou de pollastre o de verdures
100 ml de vi blanc
Cerfull, menta o julivert, opcional 
 

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Netegem les cebes tendres, les tallem en anelles. Tallem les escalunyes a daus i ho reservem.
Posem 2 o 3 cullerades d'oli en una cassola i incorporem les cebes i les escalunyes.

Afegim l'arròs i ofeguem un parell de minuts fins que l'arròs quedi transparent.
Escalfem el brou i en reservem 100 ml.
Afegim el vi blanc sobre l'arròs, deixem que bulli. Seguidament, hi afegim el brou en diverses vegades, procurant que l'arròs sempre quedi cobert.
Cuinem a foc lent, remenant i afegint brou a mesura que l'arròs ho requereixi.

Posem a escalfar aigua amb una cullerada de sal i fem bullir els 250 g faves 2 minuts. Les retirem amb una escumadora i les refredem en un bol d'aigua amb gel.
Escorrem i reservem.
Fem la mateixa operació amb els 350 g de pèsols, en separem 100 g, els barregem amb les faves, 10 g de mantega i reservem.
Amb la resta de pèsols i els 100 ml del brou reservat, fem un puré amb la batedora i reservem.

Quan l'arròs estigui llest, incorporem el puré de pèsols i ho remenem. Hi afegim 30 g de mantega a daus, el formatge parmesà ratllat i ho barregem bé.
Salpebrem, hi afegim 2 cullerades de suc de llimona i una mica de sucre.
Finalment incorporem els pèsols i les faves.

Servim el risotto en plats fondos prèviament escalfats. Opcionalment, podem afegir cerfull, julivert picat o unes fulles de menta.
Servim acabat de fer, de seguida!

PER SABER-NE MÉS
Vam trobar aquesta deliciosa recepta de risotto a la revista BEEF i no vam dubtar en cuinar-la. A la nostra zona tenim pèsols i faves excel·lents. Amb bona matèria primera, la recepta no pot fallar.

VIDEORECEPTA
Risotto de faves La recepta en 3 minuts

 

 

RESULTAT A TAULA
Un risotto brutal! Heu de fer-lo.

Montse i Júlia