INGREDIENTS
Carxofes
Sal en escates, Maldon
Oli d'oliva verge extra
Julivert
Aigua
Per servir
Encenalls de pernil, alls tendres, pinyons, etc. Al gust.
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Bullim les carxofes senceres, sense treure la tija ni cap fulla.
Posem a escalfar una olla amb aigua abundant. Hi posem unes branques de julivert.
Quan arrenqui el bull posem les carxofes. Important; han de quedar ben cobertes d'aigua. Les deixem bullir 20 minuts, les traiem de l'aigua i les deixem refredar.
Retirem les fulles exteriors i tallem la meitat superior de la carxofa.
Obrim a poc a poc les carxofes per donar la forma de flor. Els hi donem la volta i les pressionem suaument sobre el plat per aplanar-les.
Tallem les tiges i les guardem, no les necessitem per a aquesta recepta.
Posem oli en una paella, l'escalfem i posem les carxofes per la part oberta. Les enrossim lleugerament per les dues bandes. Poca estona, ja estan bullides.
Les servim de seguida amanides amb escates de sal.
Amb pinyons, alls tendres i pernil
Escalfem una paella sense oli i torrem els pinyons vigilant que no es cremin. Retirem i reservem.
A la mateixa paella hi posem oli i saltem els alls tendres.
Servim les carxofes amb els alls tendres els pinyons i uns encenalls de pernil.
PER SABER-NE MÉS
Les flors de carxofa estan de moda. Aquesta recepta és de la Teresa Carles. Les va cuinar al programa "Tot es mou" a TV3. Ella va preparar la versió vegana amb alls tendres i pinyons i la versió vegetariana amb ous de guatlla. Us deixem l'enllaç al vídeo del programa.
Nosaltres les hem cuinat amb alls tendres, pinyons i encenalls de pernil.
VIDEORECEPTA
La recepta en 2 minuts
RESULTAT A TAULA
Unes carxofes diferents, molt vistoses, bones i fàcils de preparar.
Montse i Júlia