INGREDIENTS PER A 6 PERSONES
6 albergínies
500 g de carn picada barrejada (porc i vedella)
1-2 cebes
1 gra d'all
Sal
Pebre negre mòlt
Oli d'oliva verge extra
50 ml de llet
Per fer la Beixamel
50 g de mantega
40 g de farina
750 ml de llet
Sal
Per al gratinat
Una mica de mantega i formatge ratllat
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Rentem les albergínies i les tallem per la meitat.
Posem una cassola amb aigua a escalfar, quan l’aigua bulli hi afegim la llet i bullim les albergínies 6 minuts per cada costat.
Les deixem refredar, les buidem, piquem la polpa i reservem.
Piquem finament la ceba i l'all.
Posem una paella al foc amb oli. Sofregim la ceba i l'all sense enrossir. Seguidament incorporem la carn picada.
Quan la carn sigui cuita, afegim la polpa de l'albergínia picada.
Donem un parell de tombs a tot el sofregit. Salpebrem, hi incorporem una mica de beixamel.
Farcim les albergínies i les posem en una plata de forn.
Les cobrim amb la beixamel.
Escampem el formatge ratllat i uns dauets de mantega.
En aquest punt les podem deixar preparades amb antelació. Gratinem i les servim calentes.
Preparació de la beixamel
Agafem un cassó, hi posem la mantega, l’escalfem i quan s'hagi desfet afegim la farina, remenem i torrem lleugerament la farina.
Afegim la llet sense deixar de remenar. Afegim la nou moscada. Rectifiquem de sal i pebre. Quan comenci a espessir retirem la beixamel del foc. Cobrim les albergínies, gratinem i servim.
PER SABER-NE MÉS
Hem fet un canvi a la recepta original de l'àvia Gertrudis. Bullim les albergínies amb aigua i llet per tal que quedin més amoroses (aquest és un truc de la Carme Ruscalleda).
VIDEORECEPTA
La recepta en 2 minuts
RESULTAT A TAULA
Un plat de festa per quedar bé. Que vagi de gust!
Montse i Júlia