Albergínies farcides

INGREDIENTS PER A 6 PERSONES

6 albergínies
500 g de carn picada barrejada (porc i vedella)
1-2 cebes
1 gra d'all
Sal
Pebre negre mòlt
Oli d'oliva verge extra
50 ml de llet

Per fer la Beixamel
50 g de mantega
40 g de farina
750 ml de llet
Sal

Per al gratinat
Una mica de mantega i formatge ratllat

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Rentem les albergínies i les tallem per la meitat. 
Posem una cassola amb aigua a escalfar, quan l’aigua bulli hi afegim la llet i bullim les albergínies 6 minuts per cada costat. 
Les deixem refredar, les buidem, piquem  la polpa i reservem.

Piquem finament la ceba i l'all. 
Posem una paella al foc amb oli. Sofregim la ceba i l'all sense enrossir. Seguidament incorporem  la carn picada.
Quan la carn sigui cuita, afegim la polpa de l'albergínia picada.
Donem un parell de tombs a tot el sofregit. Salpebrem, hi incorporem una mica de beixamel.
Farcim les albergínies i les posem en una plata de forn.
Les cobrim amb la beixamel.
Escampem  el formatge ratllat i uns dauets de mantega.
En aquest punt les podem deixar preparades amb antelació. Gratinem i les servim calentes.

Preparació de la beixamel
Agafem un cassó, hi posem la mantega, l’escalfem i quan s'hagi desfet afegim la farina, remenem i torrem lleugerament la farina.
Afegim la llet sense deixar de remenar. Afegim la nou moscada. Rectifiquem de sal i pebre. Quan comenci a espessir retirem la beixamel del foc. Cobrim les albergínies, gratinem i servim.

PER SABER-NE MÉS
Hem fet un canvi a la recepta original de l'àvia Gertrudis.  Bullim les albergínies amb aigua i llet per tal que quedin més amoroses (aquest és un truc de la Carme Ruscalleda).


VIDEORECEPTA

Albergínies farcidesLa recepta en 2 minuts

 

 

RESULTAT A TAULA

Un  plat de festa per quedar bé. Que vagi de gust!

Montse i Júlia