INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 kg de faves tendres desgranades
200 g de pèsols tendres desgranats
200 g de cansalada viada
1 botifarra negra
1 ceba tendra grossa
1 manat d'alls tendres
oli d'oliva verge extra
1 fulla de llor
1 manat de menta i marduix
Sal
Pebre negre mòlt
50 ml d'anís sec
Aigua o brou per cobrir la cassola
PREPARACIÓ I COCCIÓ
En una cassola escalfem l'oli i fregim la cansalada tallada a trossos petits.
Afegim els alls i la ceba picats. Ho sofregim fins que quedi daurat.
Posem les faves, remenem, afegim el manat d'herbes i el llor.
Cobrim amb aigua o brou, tapem i deixem coure lentament.
Quan les faves estiguin quasi cuites, afegim els pèsols, la botifarra a rodanxes, l'anís i salpebrem.
Deixem que s'evapori l'anís amb la cassola destapada.
Tastem les faves per comprovar que estiguin al punt.
Les servim ben calentes.
PER SABER-NE MÉS
Plat tradicional molt antic, fins i tot catalogat al Corpus de la Cuina Catalana. L'àvia Francisca, per tapar l'olla feia servir un plat fondo ple d'aigua i, de tant en tant, sacsejava l'olla afegint-hi una mica d'aigua del plat.
LA RECEPTA EN UN MINUT
VIDEORECEPTA
RESULTAT A TAULA
Plat de primavera. Hi trobareu molts sabors i aromes: les faves, les herbes, i l'anís.
Montse i Júlia