Granussa de Blanes

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

400 g de granussa del ganxet pelada
Aigua mineral o filtrada
1 gra d'all
1 fulla de llor
Sal
Pebre negre mòlt
Vinagre al gust
Oli d'oliva verge extra

 PREPARACIÓ I COCCIÓ

Engrunem la granussa.
La posem en una escorredora i la passem per aigua.
Posem una cassola amb la granussa i la cobrim d'aigua que cobreixi uns 3 cm per sobre.
Afegim el gra d'all, el llor i encenem el foc. Salem.
Bullim a foc suau uns 25 minuts.
Tastem el punt de cocció i apaguem el foc.
Servim calent amanit amb un raig d'oli, pebre i vinagre.

PER SABER-NE MÉS

A Blanes diem granussa de la mongeta quan comença a assecar-se i el llegum de la beina encara és tendre. Es bull en pocs minuts i és boníssim. Aquí us hem posat la recepta de fesols del ganxet, però pot ser de qualsevol varietat: sastres, menuts o del genoll de Crist. Es bull el mateix temps que la verdura. Té un gust més suau, com de mantega. La podem bullir amb verdures per fer un plat més complet.

RESULTAT A TAULA

Un plat de llegum de tota la vida. Què vagi de gust!

Júlia