INGREDIENTS PER A 5 o 6 PERSONES
3 cebes grans
1 pebrot vermell gran
2 pebrots verds llargs
5 o 6 tomàquets madurs grans
2 albergínies de 150 g
1 carabassó petit, opcional
4 grans d'all
150 ml d'oli d'oliva verge extra
Sal
1 cullerada rasa de postres d'orenga sec
1 cullerada rasa de postres d'alfàbrega seca
100 ml de vi blanc sec


PREPARACIÓ I COCCIÓ
Rentem totes les verdures i les preparem.
Piquem els alls fins.
Pelem i tallem la ceba a tires, no cal que sigui a la juliana.
Tallem els pebrots a tires d'uns 2 o 3 cm.
Pelem els tomàquets i els tallem a daus.

Pelem parcialment les albergínies i les tallem a tires com els pebrots. Les fregim en una paella a part i reservem.
Posem l'oli en una cassola al foc, afegim la ceba i els pebrots. Ho deixem ofegar lentament. Un cop mig cuit, hi posem els alls i els deixem enrossir.
Incorporem els tomàquets, salem, afegim l'orenga i l'alfàbrega i continuem la cocció.
Si ens agrada el carabassó, el posarem 10 minuts després del tomàquet.
Si veiem que queda sec i el tomàquet no està fet, mullem amb una mica de vi.

Les verdures no s'han de fregir, han de confitar-se lentament.
El temps de cocció d'aquest plat és d'1h i 30 minuts aproximadament.
Quan faltin 10 minuts per acabar, incorporem l'albergínia.
Rectifiquem de sal, ho acabem de coure i apaguem el foc.


VIDEORECEPTA

SamfainaLa recepta en 2  minuts

 

PER SABER-NE MÉS
La samfaina de tota la vida. Resulta més bona reposada. La podem guardar a la nevera 4 o 5 dies. Es congela molt bé.

RESULTAT A TAULA
Per acompanyar els rostits, el bacallà, els ous ferrats i sucar-hi pa!


Júlia