Empedrat del Pla de Grau

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES


600 g de mongetes del ganxet del Pla de Grau, bullides
300 g de bacallà dessalat i esmicolat
50 g de pebrot vermell
50 g de pebrot verd
2 cebes tendres de 100 g
2 tomàquets de 150 g
20 olives negres
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre negre mòlt
Vinagre de Xerès

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Comprem el bacallà dessalat i l'esmicolem amb els dits, reservem.
Tallem el pebrot verd i el vermell a daus petis d'un cm.
Tallem una ceba a tires i l'altra la piquem petita.
Tallem els tomàquets a grills i cada grill en dos.
Ens ha de quedar tal com es veu a la foto.
Preparem una plata per servir. Posem les mongetes, afegim el pebrot verd, el pebrot vermell, la ceba tallada petita i el tomàquet.
Barregem bé. Repartim el bacallà. Al final hi posem la ceba tallada a tires i les olives per decorar.
Amanim amb oli, sal, pebre i una mica de vinagre. Servim fred de nevera.

PER SABER-NE MÉS

Les mongetes del ganxet són una varietat de llegum molt delicada i molt apreciada pel seu gust i la seva suavitat. Tenen la pell molt fina. Les que es cultiven al Pla de Grau, la conca del riu Tordera, han tingut i tenen la fama ben guanyada. Es poden guardar a la nevera i també es poden congelar. Són boníssimes, fines, es couen facilment i les podem utilitzar de moltes maneres. Ho anirem veient.

 

LA RECEPTA EN UN MINUT


EmpedratVIDEORECEPTA

 

 

RESULTAT A TAULA

L'empedrat de  sempre, fàcil, saludable i boníssim!

 

Montse i Júlia