INGREDIENTS
400 g de cigrons cuits
200 g de remolatxa cuita
30 g de suc de llimona
1 gra d'all
2 cullerades de tahina
Sal
1 culleradeta de comí en pols
70 g d'oli d'oliva verge extra
Llavors de sèsam
PREPARACIÓ
Posem tots els ingredients, excepte les llavors de sèsam, al got de la batedora o dins d'un robot de cuina.
Els triturem fins que quedin com un puré suau.
El posem en un bol. Escampem sèsam al gust per sobre i servim.
Amb el suc de bullir els cigrons, podem ajustar la textura de l'hummus al nostre gust i fer-lo més líquid.
Aquest plat millora si ho fem el dia anterior.
Pot ser un aperitiu o un entrant, acompanyat de bastonets de verdures (cogombre, pastanaga, api ...), torradetes, etc.
PER SABER MÉS
L'hummus és un plat d'origen àrab, molt estès per tot l'Orient Mitjà, Turquia i la Mediterrània. Es pot cuinar amb cigrons de pot, sense que perdi el seu sabor. Simplement hem d'escórrer els cigrons i esbandir-los amb aigua freda.
La remolatxa la podem trobar fàcilment als supermercats i fruiteries cuita i envasada al buit. Podem congelar la que ens sobri.
Aquesta recepta ens l'ha passat la nostra bona amiga Sílvia Bernet.
RESULTAT A TAULA
Un hummus, deliciós i vistós; us encantarà!
Júlia i Montse