Espinacs a la catalana

INGREDIENTS PER A 2 PERSONES
1 kg d'espinacs frescos, 2 manats
2 grans d’all
1 cullerada sopera plena de pinyons
2 cullerades soperes de panses
Sal
Oli d'oliva

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Tallem la part final de la tija dels espinacs, els deixem una estona en remull i els rentem.
Els deixem escórrer i els centrifuguem.
Posem les panses en remull uns minuts.
Daurem els pinyons en una paella i els reservem.
Posem oli a la mateixa paella, afegim els alls picats i els daurem lleugerament.
Afegim els espinacs, poca sal, tapem un parell de minuts i remenem.
En pocs minuts si els espinacs són tendres, estan cuits.
Dos minuts abans d'acabar hi afegim les panses i els pinyons, ho barregem, rectifiquem de sal i servim.


PER SABER-NE MÉS
Els espinacs tenen molta terra, cal rentar-los molt bé. Tenen un gust potent, compte amb la sal. Si són de fulla grossa i tenen la tija gruixuda la tallem. Si cuinem espinacs petits i molt tendres, hem de tallar només la part final  abans de l’arrel. Cal ajustar els temps de cocció a la mida dels espinacs. 


RESULTAT A TAULA
Un clàssic de la cuina catalana que té el seu origen en l'època medieval.


Montse i Júlia