INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 ceba grossa
1 pastanaga
1 carabassó
1 albergínia
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
2 grans d'all
1 bitxo
Salsa de soja (tamari)
Pebre negre mòlt
Orenga sec
1 fulla de llor
100 ml d'oli d'oliva verge extra
50 ml de vi blanc
2 cullerades de vinagre de vi blanc
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Pelem la ceba i la fem a talls d'un cm. Deixem els alls sense pelar. Tallem la resta de verdures a tires tal com es veu a la foto. Retirem les llavors dels pebrots. Posem el wok al foc, afegim l'oli, les verdures, el llor, els alls i el bitxo. Remenem, salpebrem, afegim una cullerada de postres d'orenga. Continuem remenant a foc mitjà. Quan han passat uns 10 minuts, incorporem el vi blanc i el vinagre. Sacsegem i coem un minut més per evaporar el vi i el vinagre. Les verdures han de quedar al dente. Ho hem de coure uns 20 minuts en total. Apaguem el foc, incorporem el tamari al nostre gust, tapem el wok, esperem uns minuts i servim calent.
PER SABER-NE MÉS
Un plat d'origen oriental, amb varietat de verdures i un toc mediterrani. Els alls, les herbes, el vinagre i el vi blanc, li donen un gust molt especial. Hem utilitzat tamari orgànic, amb ferments naturals. Per tal que no perdi les seves propietats, l'hem afegit amb el foc apagat. Plat adient també per a vegetarians i vegans.
RESULTAT A TAULA
Un plat de verdura saludable i gustós, un wok a la catalana. Podem posar tota classe de verdures al nostre gust i les podem anar variant en funció de la temporada. Les possibilitats són moltes. Que vagi de gust!
Júlia i Montse