Fesols vermells, com bullir-los

 INGREDIENTS
Fesols vermells
Sal
2 grans d'all
1 fulla de llor
Herbes aromàtiques al gust
Aigua mineral o filtrada

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Posem els fesols en remull amb aigua mineral o filtrada la nit abans, un mínim de 12 h. 
Els esbandim sota l'aixeta, els escorrem i els posem en una olla amb aigua mineral o filtrada que els cobreixi 2 o 3 dits.
Afegim la fulla de llor, els grans d'all sense pelar i les herbes aromàtiques.
Quan l'aigua s'escalfa es forma escuma, la retirem amb una escumadora.
Quan arrenqui el bull afegim un raig d'aigua freda, esperem que torni a arrencar el bull i repetim aquesta operació dues vegades més.
Els deixem coure 25-30 minuts a foc suau.
Els fesols vermells es couen ràpidament, afegim la sal al final de la cocció.
Un cop cuits, parem el foc i els podem servir.

PER SABER-NE MÉS

Els fesols són molt saludables, tenen un gran valor nutricional, proteïnes, fibra i són rics en potassi i ferro.
És important coure'ls a foc suau per evitar que la pell es trenqui.

 

LA RECEPTA EN UN MINUT

Fesols vermellsVIDEORECEPTA

 

RESULTAT A TAULA
Els podem servir bullits amb un raig d'oli, o saltats a la paella. 

Montse i Júlia

 

 

 

 

 

 

 

Fesols vermellsVIDEORECEPTA

 

 

 

 

 

RESULTAT A TAULA
Els podem servir bullits amb un raig d'oli, o saltats a la paella; també en podem fer amanides...

Montse i Júlia