INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 calets de 400 g cadascun
4 alls
3 bitxos petits
Oli d'oliva verge extra (6 cullerades soperes)
Sal
Vinagre de Xerès (2 cullerades soperes)
Txacolí o vi blanc
Julivert (opcional)
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanem a la peixateria que ens treguin l'espina i ens el facin obert per la meitat o a filets.
Escalfem el forn a 180 ºC dalt i baix.
Rentem lleugerament el peix i l'eixuguem amb paper de cuina. Salem. Posem el peix en una plata lleugerament untada amb oli amb la part de la pell a sota.
Entrem al forn i ho deixem coure només 10-12 minuts.
Mentre el peix es cou, laminem els alls, els posem en una paella amb l'oli calent i hi afegim els bitxos.
Ho retirem del foc, afegim una mica de vi blanc i una mica de vinagre, remenem per fer lligar la salsa i deixem reduir un moment. Quan el peix del forn sigui cuit, afegim a la paella el suquet que ha deixat a la plata. Servim el peix amb la pell a sota, l'amanim amb la salsa de l'all i el bitxo.
També li podem posar all i julivert per sobre
PER SABER-NE MÉS
El calet és un dels peixos d'escata més apreciats, la seva carn és finíssima. Quan ens netegin els calets, demanarem els caps i les espines per congelar i fer un bon brou. Aquest plat és igual que el lluç al bitxo. Com podeu veure, la mateixa recepta queda bona amb diferents tipus de peix.
RESULTAT A TAULA
Un plat de peix senzill, ràpid i exquisit.
Montse