Càntera de Blanes al forn

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

1 càntera per persona, o mitja en funció de la mida
1 bitxo
4 grans d'all
Julivert
Oli d'oliva verge extra
Sal

Per a la guarnició
4 patates
1 pebrot verd
1 ceba tendra
4 grans d'all
Oli d'oliva verge
Sal

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanem al peixater que ens netegi el peix i ens separi els lloms.

Preparació de la guarnició

Tallem el pebrot i la ceba tendra a la juliana. Laminem els alls. Pelem les patates i les tallem a rodelles de 0,5 cm. Posem oli en una paella i hi afegim el pebrot, la ceba, els alls i les patates. Ho deixem coure a foc lent fins que les patates estiguin quasi cuites i reservem.

Salem el peix. Untem una safata de forn amb una mica d'oli i hi posem els lloms de peix amb la pell cap avall,  i un raig d'oli. Deixem coure  10-12  minuts a 200ºC.

Mentre es cou el peix, posem oli en una paella, hi afegim els alls laminats i el bitxo sense llavors tallat petit; (compte que l'all no es cremi). Ho retirem del foc, afegim una mica de vi blanc i una mica de vinagre, remenem per fer lligar la salsa i deixem reduir un moment. Quan el peix del forn sigui cuit, afegim a la paella el suquet que ha deixat a la plata. Servim el peix amb la pell a sota, l'amanim amb la salsa de l'all i el bitxo i l'acompanyem amb les patates.

PER SABER-NE MÉS
Podem fer aquesta recepta amb molts tipus de peix, com ara orada, calet,  pagell, pagre, déntol, etc...

RESULTAT
Un peix al forn senzill i ràpid de fer.

Montse i Júlia