Peus de porc amb bolets

INGREDIENTS PER A 2-4 PERSONES
 2 peus de porc bullits

 1 ceba grossa,
 3 o 4 tomàquets 
 1 tros cansalada salada Ibérica (1/2 tall una mica gruixut) 
 Bolets frescos o de pot
Oli d'oliva verge extra
Sal


 Per la picada
 12 ametlles
 7 alls
 1 manadet de julivert
 ¼ de torradeta (molt poc),
1 bon raig brandi
1 rajolí de llet
 1 pols de pebre negre
 2 bitxos dels mes petits.

 PREPARACIÓ I COCCIÓ
 Sofregim la cansalada tallada ben petita, i la ceba. Anem afegint una mica d'aigua durant tot el sofregit.

Mentre, saltem els bolets en una paella i els reservem. Quan la ceba sigui rossa, afegim el tomàquet ratllat i deixem que es cogui bé. Preparem, a part, una salsa amb la batedora amb els ingredients de la picada i l'afegim a la cassola. Incorporem els peus a la cassola i deixem fent xup xup uns 30 minuts. Amb una cullera, anem regant els peus amb la salsa. A mitja cocció afegim els bolets.

 

PER SABER-NE MÉS
Aquest plat podem cuinar amb o sense bolets. Si hi posem bolets, en podem fer servir de molts tipus, com ara  pinetells, rossinyols, escarlets, lleteroles...Si els fem fer servir de pot, no cal passar-los per la paella, només els escorrem i els afegim directament a la cassola.
Aquest plat és millor cuinar-lo el dia abans. 

RESULTAT A TAULA

Un platillo boníssim de la cuina catalana; llegat de la tia Rosita, una gran cuinera.

Montse