Peus de porc amb bolets

INGREDIENTS PER A 2-4 PERSONES
2 peus de porc bullits
1 ceba grossa,
3 o 4 tomàquets 
1 tros cansalada salada Ibèrica, mig tall una mica gruixut
Bolets frescos o de pot
Oli d'oliva verge extra
Sal
Per la picada
12 ametlles
7 alls
1 manadet de julivert
¼ de torrada, poca
1 bon raig de brandi
1 rajolí de llet
1 pols de pebre negre
2 bitxos dels més petits.

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Sofregim la cansalada tallada ben petita i la ceba. Afegim una mica d'aigua durant tot el sofregit.
Saltem els bolets en una paella i els reservem. Quan la ceba sigui rossa, afegim el tomàquet ratllat i deixem que es cogui bé.
Preparem, a part, una salsa amb la batedora amb els ingredients de la picada i l'afegim a la cassola.
Incorporem els peus a la cassola i els deixem fent xup-xup fins que quedin ben tous.
Amb una cullera, anem mullant els peus amb la salsa.
Uns 10 minuts abans d'acabar, afegim els bolets.

PER SABER-NE MÉS
Aquest plat el podem cuinar amb bolets o sense. Si hi posem bolets, en podem fer servir de molts tipus, com ara pinetells, rossinyols, escarlets, lleteroles, etc.
Si els fem servir de conserva, no cal passar-los per la paella, només els escorrem i els afegim directament a la cassola.
Quan  comprem els peus cuits, poden estar més o menys fets. El temps de cocció d'aquest plat pot variar molt. Hem de controlar el punt de cocció.
Pot variar des de 30 minuts fins a 1.30 h minuts. 
Aquest plat és millor cuinar-lo el dia abans. 

RESULTAT A TAULA

Un plat boníssim de la cuina catalana. Llegat de la tia Rosita, una gran cuinera.

Montse i Júlia