INGREDIENTS PER A 2-4 PERSONES
2 peus de porc bullits
1 ceba grossa,
3 o 4 tomàquets
1 tros cansalada salada Ibérica (1/2 tall una mica gruixut)
Bolets frescos o de pot
Oli d'oliva verge extra
Sal
Per la picada
12 ametlles
7 alls
1 manadet de julivert
¼ de torradeta (molt poc),
1 bon raig brandi
1 rajolí de llet
1 pols de pebre negre
2 bitxos dels mes petits.
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Sofregim la cansalada tallada ben petita, i la ceba. Anem afegint una mica d'aigua durant tot el sofregit.
Mentre, saltem els bolets en una paella i els reservem. Quan la ceba sigui rossa, afegim el tomàquet ratllat i deixem que es cogui bé. Preparem, a part, una salsa amb la batedora amb els ingredients de la picada i l'afegim a la cassola. Incorporem els peus a la cassola i deixem fent xup xup uns 30 minuts. Amb una cullera, anem regant els peus amb la salsa. A mitja cocció afegim els bolets.
PER SABER-NE MÉS
Aquest plat podem cuinar amb o sense bolets. Si hi posem bolets, en podem fer servir de molts tipus, com ara pinetells, rossinyols, escarlets, lleteroles...Si els fem fer servir de pot, no cal passar-los per la paella, només els escorrem i els afegim directament a la cassola.
Aquest plat és millor cuinar-lo el dia abans.
RESULTAT A TAULA
Un platillo boníssim de la cuina catalana; llegat de la tia Rosita, una gran cuinera.
Montse