INGREDIENTS
500 g de seitons
Oli d'oliva verge extra
2 grans d'all
200 ml de vinagre de vi blanc
Julivert
Sal
PREPARACIÓ
Demanem a la peixateria els seitons, sense cap, tripa, l'espina central i oberts.
Els deixem en aigua molt freda amb gel 15 minuts. Queden més blancs i d'una textura més ferma.
Els retirem de l'aigua i els deixem escórrer.
Els posem en una plata, salem i cobrim amb el vinagre.
Els deixem reposar 3 o 4 hores a la nevera.
Després, escorrem el vinagre.
Els disposem en una plata, ben arrenglerats, com a la foto, i els cobrim amb l'oli.
Escampem per sobre all i julivert picat i ja ho tenim llest per servir.
PER SABER-NE MÉS
Si en fem més quantitat, es guarden a la nevera dies. Per evitar l'anisakis, millor congelar-los 2 dies abans de preparar-los.
RESULTAT A TAULA
Els podem menjar com a aperitiu, en amanides o senzillament amb pa amb tomàquet.
Montse i Júlia