INGREDIENTS PER A 4-5 PERSONES
400 g de préssecs grocs o préssecs de vinya
400 g de tomàquets madurs
30 g de ceba tendra
50 g de cogombre pelat
40 g de pebrot verd
½ gra d’all petit
20 ml de vinagre de poma
50 ml d’oli d’oliva verge extra
Sal
Aigua mineral o filtrada al gust
Fulles de menta
PREPARACIÓ
Pelem els préssecs i els tallem.
Rentem la resta d’ingredients i els fem a trossos.
Pelem l’all, li traiem el grill i el piquem.
Posem tots els ingredients amb l’oli, la sal i el vinagre en un robot o al vas de la batedora.
Triturem finament, afegim aigua freda al gust i tastem el punt de sal, oli i vinagre.
Passem el gaspatxo pel colador xinès i guardem a la nevera.
Servim ben fred.
Si ens agrada, hi podem afegir unes fulles de menta fresca picades.
PER SABER-NE MÉS
Gaspatxos n’hi ha de molts tipus. Són saludables, refrescants i carregats de vitamines. A l’estiu és interessant tenir sempre un gaspatxo a la nevera; a casa no en falta mai. Aquest segur que us agradarà. Utilitzeu sempre préssecs grocs, de vinya, de carn ferma i madurs. Afegiu l’aigua justa, en necessita poca.
VIDEORECEPTA
La recepta en 2 minuts
RESULTAT A TAULA
Delicat, original, de textura avellutada, boníssim. Feu-lo i repetireu, segur!
Júlia i Montse