Canelons de carbassó i pastanaga

INGREDIENTS PER A 5-6 PERSONES

500 g de carbassó 
3 pastanagues
1 ceba
Sal
Oli d'oliva verge extra
20 canelons

Per fer la beixamel
50 g de mantega
40 g de farina
1/2 l de llet
Sal
Pebre blanc mòlt
Nou moscada

Per gratinar
Formatge ratllat
Mantega

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Per fer les verdures
Netegem les verdures i les tallem a daus petits. Les reservem per separat. 
En una paella amb oli posem la pastanaga, la deixem coure uns minuts i, abans que quedi rossa, afegim la ceba.
A mitja cocció  incorporem el carabassó, salpebrem i remenem fins que les verdures estiguin al dente.
Reservem.

Per bullir els canelons

Posem una olla amb aigua al foc, afegim sal i un rajolí d'oli. Quan l'aigua bulli afegim les làmines dels canelons una a una sense deixar de remenar.
Les bullim el temps que indiqui el fabricant. Traiem les plaques i les estenem a sobre d'un drap de cuina.

Per fer la beixamel

Fonem la mantega en una cassola a foc suau i hi afegim la farina. Li donem unes voltes vigilant que no es cremi.
Afegim la llet a temperatura ambient i remenem fins que s'espesseixi.
Retirem del foc abans que bulli.
Hi afegim la sal, el pebre i la nou moscada al gust.

Per acabar el plat

Farcim els canelons amb les verdures i els enrotllem. 
En una plata de forn posem una mica de beixamel, a sobre els canelons i els cobrim amb la beixamel.
Afegim per sobre el formatge ratllat i uns punts de mantega
Entrem al forn a 200 ºC, aire i gratinador, uns 15 minuts.
Retirem quan estiguin rossos.

PER SABER-NE MÉS
Els canelons els podem fer amb antelació i també els podem congelar. Podem variar les verdures en funció del que tinguem a la nevera.


RESULTAT A TAULA
Uns canelons diferents, bons i aptes per a vegetarians.

Montse i Júlia