INGREDIENTS

Per als rotlles de pernil dolç i formatge

4 llesques de pa de motlle sense crosta
4 talls fins de pernil dolç
4 talls de formatge Cheddar
2-3 fulles d'enciam
3-4 cullerades de maionesa
3 cogombrets en vinagre

Per als rotlles de salmó

4 llesques de pa de motlle sense crosta.
200 g de salmó fumat a talls prims
2 cullerades de crema formatge per untar
2 cullerades de maionesa
Cibulet
1 ou dur

Per als rotlles de tomàquet, formatge, pernil dolç  i olives negres
4 llesques de pa de motlle sense crosta
4 talls de pernil dolç 
1 tomaquet
2  fulles d'enciam
5-6 olives negres
3 anxoves amb oli
2 cullerades de crema formatge per untar

PREPARACIÓ
Netegem bé la superfície on prepararem els canapès i, un cop neta, la mullem amb una mica d'aigua que escamparem amb el palmell de la mà. Això ho fem perquè el paper film que posarem quedi fixat a la superfície i ens permeti treballar amb més comoditat. Col·loquem una capa de film suficient per poder enrotllar els canapès quan estiguin fets. Els guardem a la nevera un mínim de 4 a 6 hores. 

Canapé de pernil i formatge

Preparació dels rotlles de pernil dolç i formatge

 Netegem les fulles d'enciam, les tallem a la  juliana, les barregem amb maionesa al gust  i reservem.

 Estenem els talls de pernil, solapant els uns amb  els altres( no hem de deixar espais buits), formant un quadrat de la mida de les 4 llesques de pa.
 Untem el pernil amb la maionesa amb l'ajuda d'una espàtula.
 Col·loquem  al damunt  les 4 llesques de pa solapant les unes amb les altres. Passem per sobre el corró per aplanar-les i  ajuntar-les.
 Untem les llesques de pa amb una capa de maionesa, col·loquem al damunt els talls de formatge Cheddar solapats uns  amb els  altres. Escampem la barreja d'enciam per sobre  del  formatge.
 A l'extrem lateral on començarem a enrotllar, col·loquem una tira de cogombrets tallats per la meitat al llarg o bé  picats.
 Comencem a enrotllar pel costat dels cogombres, amb l'ajuda del film. Emboliquem, prement, fins a formar un rotlle.
 Lliguem els extrems i ho guardem a la nevera. 

Canapés de salmó Preparació dels rotllets de salmó

 Un cop fixat el film a la superficie on treballarem,  posarem els talls de salmó solapats els uns amb els altres formant un quadrat de   la mida de les 4 llesques de pa.
 Untem amb maionesa tot el salmó. A sobre de la maionesa posem les 4 llesques de pa de motlle solapades unes amb les altres  i  hi passem per sobre el corró per aplanar-les i ajuntar-les. Untem el pa amb la crema de formatge.Tallem el cibulet molt petit (amb tisores o ganivet) i l'escampem per sobre.
 Col·loquem una tira de rovell d'ou, tallat  a l'extrem on començarem a enrotllar.  Enrrotllem de manera que quedi ben premut i el   deixem a la nevera.
El servim amb cibulet picat per sobre.

 

 


Canapés de tomàquet pernil i olives Preparació dels rotllets de tomàquet, formatge pernil dolç i olives negres

 Tallem el tomàquet a rodanxes fines, l'amanim i el reservem. Tallem l'enciam a la juliana, l'amanim i el reservem. Piquem 4- 5 olives negres i les reservem.
 Un cop fixat el film a la superfície on treballarem, posarem les 4 llesques de pa de motlle solapant-les unes amb les altres i passem per sobre el corró per aplanar les i ajuntar-les.   Untem el pa amb la crema de  formatge. Posem les rodanxes de tomàquet, seguidament l'enciam i les olives a sobre l'enciam. Després posem el pernil dolç i per acabar una tira d'anxoves a la part on començarem a enrotllar.
 Emboliquem de manera que quedi ben premut i ho deixem a la nevera.

 

 

 

 

PER SABER-NE  MÉS

Ens sortiran uns 10 o 12 canapès per rotlle. És important utilitzar un ganivet fi que talli bé. En funció del gruix del tall, els podem servir drets o plans.  Podem fer altres tipus de canapès amb els ingredients que més ens agradin, com ara sobrassada, tonyina, palets de cranc... És un canapè ideal per preparar amb antelació i molt pràctic en cas d'haver-lo de transportar, ja que el podem tallar al moment de servir-lo, evitant que es faci malbé durant el transport.

RESULTAT A TAULA
Uns canapès vistosos, bons i  fàcils de fer.

 

Montse