INGREDIENTS
100 g de trompetes de la mort seques o 300-350 g fresques
280 g de carabassó
180 g de ceba
120 g de farina
120 g de mantega per fer la beixamel
30 g de mantega per als bolets
1 l de llet
Sal
Pebre blanc mòlt
Oli d'oliva verge
Nou moscada
Ou
Pa ratllat
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Pelem i tallem la ceba molt petita i reservem.
Si les trompetes són fresques, les rentem bé, les deixem escórrer i les eixuguem.
Si són deshidratades, retirem la part més seca del peu i les deixem en remull unes hores.
Quan estiguin ben hidratades, les escorrem, les eixuguem, les tallem petites i reservem.
Rentem el carabassó, el tallem petit i reservem.
Posem a escalfar la llet.
En una paella, posem un rajolí d'oli i coem els bolets a foc lent.
No posem sal durant la cocció, així no treuen aigua.
Al final de la cocció salem, afegim pebre blanc i una mica de mantega.
Retirem del foc i reservem.
Preparem la beixamel
En un pot escalfem la llet i reservem.
Fem el roux
En una cassola posem la mantega i l'escalfem.
Quan comenci a desfer-se, hi afegim la ceba, remenem un parell de minuts i hi posem el carabassó.
Ho deixem coure sense que agafi color, incorporem la farina de cop i remenem amb varetes manuals.
Afegim un parell de cullerots de llet calenta i remenem fins que quedi una pasta fina i sense grumolls.
Seguidament, hi posem la resta de la llet i una mica de nou moscada.
Continuem remenant i deixem coure 15 o 20 minuts.
Afegim una mica d'aigua del remull dels bolets.
Incorporem tots els bolets i coem uns 10 minuts més.
Si queda massa espès, afegim una mica d'aigua de remull dels bolets.
Tastem i rectifiquem de sal.
Parem el foc, passem la pasta a una safata i la tapem a pell amb paper film.
La deixem refredar i l'entrem a la nevera.
Per fer les croquetes
Batem un ou i reservem.
Traiem la safata de la nevera, retirem el film i marquem la pasta amb un ganivet, a la mida de les croquetes.
Els donem forma amb les mans.
Les passem per l'ou batut i finalment pel pa ratllat.
Les fregim per tandes amb oli abundant a 180 ºC -190 ºC.
Si no tenim termòmetre, sabrem la temperatura quan l'oli comenci a fumejar.
PER SABER-NE MÉS
Les croquetes són un bon fons de rebost. Es congelen molt bé. Val la pena fer-ne més quantitat i tenir una reserva al congelador.
Amb les quantitats que us donem, si fem les croquetes d'uns 20 g, en surten 65-70 unitats.
VIDEORECEPTA
La recepta en 2 minuts
RESULTAT A TAULA
Unes croquetes de bolets boníssimes i de gust delicat. Segur que us agradaran!
Montse i Júlia