INGREDIENTS
Vieires
1 llimona
Oli d'oliva verge
Sal
Sal en escates
1 bitxo
1 o 2 grans d'all
Julivert
Oli d'all i julivert, opcional
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Rentem bé les vieires amb aigua mineral i un grapat de sal. Si tenim aigua de mar, millor. Reservem.
Preparem una barreja amb la pell ratllada de la llimona, el suc de la llimona, 2 cullerades d'oli, un gra d'all ben picat, sal i, opcionalment, un bitxo picat. Ho barregem bé.
Escalfem el forn a 200 ºC
Posem damunt de cada vieira una cullerada d'aquest amaniment i ho deixem 5 minuts.
Al moment abans de servir. Les enfornem 4 o 5 minuts, retirem del forn, hi posem sal en escates i una mica de julivert o oli d'all i julivert.
Preparem l'oli d'all i julivert
Piquem un gra d'all amb una mica de sal al morter, afegim julivert picat i continuem amb la ma del morter. Un cop ben picat, afegim un raig d'oli al gust.
Si els acompanyem de torradetes amb aquest oli d'all i julivert queda un plat boníssim
PER SABER-NE MÉS
Amb aquesta recepta també podem fer zamburiñas.
Les podem servir amb torradetes amanides amb oli d'all i julivert.
Recepta de Carlos Arguiñano, adaptada a la nostra manera amb l'oli d'all i julivert.
RESULTAT A TAULA
Un plat de marisc bonísim i fàcil de cuinar. Es fa sol en 4 minuts de forn.
Montse i Júlia