Navalles a la planxa

INGREDIENTS

Navalles 
Oli d'oliva verge
Sal
1-2 grans d'all
Julivert


PREPARACIÓ
Quan les comprem, les deixem a la nevera amb aigua de mar o aigua mineral amb un bon grapat de sal. A l?apartat per saber-ne més, us expliquem com eliminar la sorra.
Al moment de cuinar-les, les esbandim i les deixem escórrer.

Preparem  l'oli d'all i julivert
Piquem al morter un gra d'all amb una mica de sal. Hi afegim julivert tallat ben petit i ho piquem amb la massa de morter. Un cop ben picat, afegim un bon raig d'oli al gust.

Coem les navalles
Escalfem la planxa. Ha d'estar ben calenta. Hi posem les navalles amb una mica de sal, les deixem coure 2 o 3 minuts. Les amanim amb l'oli d'all i julivert. Servim de seguida.

PER SABER-NE MÉS
Les navalles, si són fresques, es conserven vives uns tres dies a la nevera. Si les tenim amb aigua de mar, molt millor. Podem preparar aigua mineral amb un bon grapat de sal. La proporció és d'uns 30 g de sal per litre.
Per assegurar-nos que les navalles no tenen sorra, agafem un bol amb aigua i sal, les posem lligades tal com venen, dretes dins del bol amb aigua que les cobreixi fins a la meitat. Les deixem un parell d'hores, els hi donem la volta, canviem l'aigua i les deixem un parell d'hores més. Consell de la peixateria Núria del Mercat de Lesseps.

RESULTAT A TAULA
Un plat de marisc fàcil de cuinar i fet amb un pim-pam.

Montse i Júlia