INGREDIENTS
1 llobregant per persona
3 l d'aigua de mar o 36 g de sal per litre d'aigua
1 fulla de llor
PREPARACIÓ I COCCIÓ
En una olla posem aigua de mar a bullir amb una fulla de llor.
Tallem les gomes que porten les pinces dels llobregants, amb compte.
Quan l'aigua bull, hi posem els llobregants.
Esperem que l'aigua torni a bullir i els deixem 7 o 8 minuts com a màxim.
Els traiem de l'aigua i els deixem refredar a temperatura ambient.
Podem bullir dues peces a l'hora.
Les pinces han d'estar unides al crustaci mentre es cou, d'altra manera ens quedaria aigualit.
A l'hora de muntar el plat, retirem les pinces, les emboliquem amb un drap i els donem uns cops amb la massa de morter.
Això ens permetrà menjar-les amb més comoditat.
Tallem els llobregants per la meitat.
Emplatem i servim.
PER SABER-NE MÉS
Els podem menjar tebis o freds i tenir-los cuits amb antelació. Són boníssims servits al natural, amb maionesa, salsa tàrtara, romesco o coberts de mussolina d'all i gratinats.
El llobregant és més econòmic i assequible que la llagosta i el podem trobar tot l'any.
VIDEORECEPTA
La recepta en 1 minut
RESULTAT A TAULA
Un plat de marisc de luxe.
Montse i Júlia