INGREDIENTS
1,5 kg de musclos
100 ml oli d'oliva verge extra
100 ml de vinagre de vi blanc
100 ml de vi blanc
1 cullerada de pebre vermell de la Vera
Pebre negre en gra
2 alls
3 fulles de llor
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Netegem els musclos, descartem els que estiguin trencats o oberts.
En una cassola hi posem el vi blanc, les 2 fulles de llor, el pebre negre en gra i els musclos.
Ho bullim a foc fort durant 2 minuts, tapats.
Els escorrem i reservem uns 100 ml del suc de la cocció, que colarem.
Aquest suc és la barreja del vi i de l'aigua de mar que treuen els musclos.
Separem els musclos de les closques i els posem en un recipient de vidre on farem l'escabetx.
Laminem els alls i els posem en una paella amb l'oli i la fulla de llorer que queda.
Ho posem tot en fred i fregim lleugerament els alls sense que quedin daurats.
Retirem la paella del foc i hi posem el pebre vermell.
Remenem amb una cullera de fusta i hi afegim ràpidament el vinagre i l'aigua de cocció dels musclos per evitar que el pebre vermell es cremi.
Afegim la barreja al recipient de vidre on tenim els musclos, que han de quedar completament coberts.
Deixem refredar i guardem a la nevera.
PER SABER-NE MÉS
Els musclos en escabetx es poden consumir des que estan freds, però milloren si han passat unes quantes hores de nevera. Es conserven bé força dies. Abans de menjar-los és millor treure'ls de la nevera una estona abans i servir-los a temperatura ambient. El gust millora molt.
Aquesta recepta ens l'ha explicada el nostre bon amic, Xef Biktor
RESULTAT A TAULA
Uns musclos en escabetx casolans per fer un vermut, alguna tapa i sucar-hi pa!
Montse i Júlia