INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
400 g d'arròs
200 g de costella de porc a talls petits
250 g de camagrocs frescos
3 salsitxes
1 ceba
3 tomàquets madurs
½ pebrot verd
½ pebrot vermell
1 branqueta de farigola
800 ml de brou suau
Oli d'oliva verge extra
Sal
Vi ranci, opcional
Per fer el brou
1 ceba
2 pastanagues
1 porro
1 os de porc, vedella o una carcassa de pollastre
1 litre d'aigua aprox.
Per fer la picada
2 grans d'all
Julivert
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Preparem el brou. Agafem una olla, hi posem l'aigua, les verdures i els ossos i bullim 30 minuts. Colem el brou i reservem calent.
Piquem la ceba, el pebrot verd i el vermell.
Ratllem el tomàquet.
Netegem els camagrocs amb un drap humit i amb la mínima aigua.
En una paella enrossim la costella de porc i les salsitxes. Retirem, tallem les salsitxes a trossets i reservem.
Sofregim la ceba en el mateix oli, quan la tenim mig feta hi posem el pebrot verd i vermell.
Un cop cuit, incorporem el tomàquet, la costella i les salsitxes. Si ens queda sec afegim una mica de brou.
Acabem de coure el tomàquet, afegim un raig de vi ranci, deixem que s'evapori una mica, afegim els bolets i deixem reduir l'aigua que treuen.
Incorporem l'arròs i donem un parell de tombs.
En aquest punt podem parar el foc i acabar el plat al moment de coure l'arròs.
Afegim el brou calent i deixem coure 15 minuts.
Fem la picada i quan faltin 5 minuts per acabar l'afegim; també hi posem la branqueta de farigola.
Passats els 5 minuts apaguem el foc, tapem la paella, deixem reposar 5 minuts i servim.
PER SABER-NE MÉS
Podem substituir els camagrocs per altres tipus de bolets.
VIDEORECEPTA
La recepta en 3 minuts
RESULTAT A TAULA
Un arròs excel·lent i gustós.
Montse i Júlia