INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
250 g de salsitxes
200 g de costella de porc tallada
400 g de fideus del número 2
1 ceba de Figueres
2 grans d'all
1 pebrot verd
4 tomàquets (o tomàquet en conserva)
Sal
Oli d'oliva verge
1 l aprox. de brou de carn o aigua
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Tallem les salsitxes a trossos. Posem una cassola amb oli al foc, afegim les salsitxes, la costella de porc, ho enrossim i retirem.
Piquem la ceba i els alls i ho sofregim a la mateixa cassola. Mentre fem el sofregit escalfem el brou. Quan la ceba està mig cuita, afegim el pebrot verd picat. Quan el pebrot és cuit incorporem el tomàquet. Ho deixem coure uns minuts a foc lent. Afegim la carn i coem uns minuts més. Seguidament els fideus, remenem i afegim el brou bullint. Ha de quedar ben cobert d'aigua. Rectifiquem de sal. Deixem coure els fideus el temps que indica el fabricant. Servim acabat de fer.
PER SABER-NE MÉS
Aquest és un plat tradicional de la cuina catalana. Les nostres mares i àvies sempre l'han tingut present a la taula. Podem acabar el plat amb una picada d'all, ametlles i julivert deixatada amb una mica d'aigua. En aquest cas l'afegim a mitja cocció.
RESULTAT A TAULA
Un plat fàcil i econòmic. El podem fer com a plat únic acompanyat d'una bona amanida.
Montse