INGREDIENTS
Tonyina
Oli
Pebre en gra
Sal
Vinagre
PREPARACIÓ
Netegem el peix, li tallem el cap i la cua i fem 2 o 3 trossos. En el cas de que sigui tonyina gran, agafem els talls de llom que ens calguin ja nets.
Posem el peix damunt d'un drap per assecar-lo, el salem i l'anem col·locant als pots de vidre.
Afegim algun gra de pebre i l'oli que cobreixi.
Amb l'ajuda d'un escuradents llarg, anem treien les bombolles d'aire que ens hagin pogut quedar.
Afegim un parell de gotes de vinagre (és per a la conservació).
Tanquem ben tancats els pots i els posem dins d'una olla amb aigua. Per evitar que algun pot de vidre es trenqui, va bé posar draps entre els pots. L'aigua ha de cobrir les tapadores i dos dits més. Ho deixem bullir molt suaument durant una hora, apaguem el foc i ho deixem refredar dins de la mateixa olla. Un cop freds, els etiquetem i els deixem en un lloc fosc, fresc i sec.
Recepta de la Montse
PER SABER-NE MÉS
A diferència de moltes conserves de tonyina, aquesta es posa al bany maria sense coure prèviament el peix.
És una recepta senzilla i relativament ràpida de preparar.
Aquesta recepta també es pot fer amb llampuga, boniítol, bacoreta i melva...
RESULTAT
Tot i que ja és bo al moment de fer-ho, el temps òptim per començar-les a consumir és a partir dels 3 mesos.