INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

1 cap roig de 2 kg
Oli
Sal maldon

 

Per fer la maionesa

1 ou a temperatura ambient
1 cabeça d'alls escalivada sencera
200 ml d'oli d'oliva verge extra
Sal
Safrà

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanem a la peixateria que ens netegin el peix, l'escatin  i ens facin lloms. L'espina i el cap el guardarem per una altra recepta. 
Escalfem la planxa molt calenta, afegim unes gotes d'oli i posem el peix amb la pell cap amunt. Deixem coure uns 4- 5 minuts i li donem la volta. Deixem coure uns minuts més, afegim una mica de sal maldon i servim amb la maionesa,

Preparació de la maionesa
Premem amb els dits la cabeça d'alls i sortirà l'all escalivat. Ho posem al vas de la batedora, hi afegim un ou sencer (és important que estigui a temperatura ambient), uns 10-12 brins de safrà, l'oli, i una mica de sal.
Posem el braç de la batedora al fons del vas, la posem en marxa sense aixecar el braç del fons i esperem que qualli. Quan veiem que ja està quallant, podem començar a moure lentament el braç amunt i avall fins que agafi tot l'oli i quedi una salsa homogènia.

PER SABER-NE MÉS
La  maionesa d'alls escalivats és molt suau, l'all no repeteix. La cabeça d'alls escalivada, es congela bé. Podem aprofitar per coure-la quan fem una plata d'escalivada. 
El cap roig té el cap molt gros, amb el cap i l'espina podem  fer un bon brou per a un arròs caldós. 

 

RESULTAT A TAULA

Un plat de peix de luxe!  Aquesta recepta que ens l'ha fet arribar un bon pescador i amic; l'Eugeni Fors. 

Montse