INGREDIENTS PER A 6 PERSONES
1 kg de bonítol
3 cebes grosses
3 grans d'all
1 llimona
50 ml de vi ranci
2 cullerades de mel
75 ml de soja
Oli d'oliva verge extra
Sal
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Tallem la ceba a la Juliana. Laminem els alls i reservem. Posem oli en una cassola, l'escalfem i marquem el bonítol. No ha de quedar cuit. El traiem de la cassola i el reservem.
A la mateixa cassola, afegim l'all, el daurem lleugerament i hi afegim la ceba. Salem i coem a foc suau. Quan la ceba comenci a enganxar-se al fons, afegim un raig de vi ranci i l'acabem de coure.
Preparem una barreja amb la soja, el suc de la llimona, la mel i l'afegim a la cassola. Deixem coure 5 minuts, posem el bonítol a sobre, tapem la cassola, parem la cocció, deixem reposar 5 minuts i servim.
PER SABER-NE MÉS
Aquest plat el podem cuinar amb melva, bacoreta, tonyina, etc. El peix ha de coure molt poca estona per evitar que quedi sec.
VIDEORECEPTA
La recepta en 2 minuts
RESULTAT A TAULA
Un plat de peix pescat per nosaltres amb un toc oriental. Boníssim!
Montse i Júlia