INGREDIENTS per a 4 persones
800 g de congre, dues rodanxes per persona
Brou de congre
500 g de pèsols
1 ceba
2 o 3 grans d'all
Julivert
Sal
2 cullerades soperes de farina
2 dl d'oli
Per fer el brou
Aigua mineral
Les restes del congre, cap i cua
1 ceba
2 grans d'all
2 branques de julivert
Oli d'oliva
Sal
Per fer la picada
All i julivert
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanem a la peixateria el congre net, tallat a rodanxes. Amb el cap i la cua farem el brou.
Per fer el brou
En una olla afegim un raig d'oli que cobreixi el fons, hi posem el peix, la ceba en quatre talls i els grans d'all.
Ho fregim una mica i ho remenem. Afegim aigua mineral freda que cobreixi, sal, el peix i el julivert.
Ho deixem bullir 30 minuts. Parem el foc, deixem reposar uns minuts, colem i reservem calent.
Amb aquest brou el plat ens quedarà molt gustós.
Per fer el congre
Piquem la ceba ben fina i la sofregim en una cassola. Abans que agafi color, escampem la farina i remenem amb una cullera de fusta.
Afegim una mica de brou perquè no s'enganxi i, seguidament, hi posem el peix salat i els pèsols.
Si els pèsols són congelats, els posem directament.
Ho coem a foc lent fins que el peix i els pèsols estiguin al punt.
Si cal, afegim una mica de brou calent. Rectifiquem de sal.
Acabem d'afegir el brou i la picada d'all i julivert.
PER SABER-NE MÉS
La part del congre que s'aprofita per cuinar és la part central, la part final té més espina i la reservem per fer el brou. Si queda brou, el podem congelar per fer arrossos, fideus, sopes i altres plats de peix. El congre dóna un gust molt bo als brous.
VIDEORECEPTA
La recepta en 2 minuts
RESULTAT
Aquest és un plat típic mariner, senzill i econòmic. També podem posar-hi patates.
Montse i Júlia