INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 kg de garranyeu
6 patates
1 ceba grossa
4 tomàquets madurs
Oli d'oliva verge extra
Sal
Per fer la picada
1 gra d'all
Julivert
Per fer el brou
El cap del peix
1 ceba
1 tros de porro
2 grans d'all sense pelar
Oli d'oliva verge
Aigua mineral o filtrada
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Netegem el peix, i el tallem a trossos.
El cap el reservem per fer el brou.
Preparem el brou
En un cassó afegim un raig d'oli, el peix, la ceba, els alls i encenem el foc.
Quan el peix es comenci a enganxar al fons, afegim l'aigua, el porro i deixem coure a foc viu uns 20 minuts.
Parem i reservem.
Preparem la cassola de peix
Pelem la ceba i la piquem.
Ratllem el tomàquet.
Agafem una cassola, posem oli i sofregim la ceba.
Quan sigui rossa, afegim el tomàquet i continuem el sofregit.
Pelem les patates i les esqueixem perquè deixin anar el midó.
Quan tenim el sofregit fet, afegim les patates, remenem i hi posem el brou que quasi cobreixi.
Uns 10 minuts abans d'acabar incorporem el peix i deixem que s'acabi de fer.
Cinc minuts abans d'acabar hi afegim la picada.
PER SABER-NE MÉS
El garranyeu és un tipus de lluerna, un peix molt econòmic. No dubteu a comprar-ne si en trobeu. Podeu cuinar aquest plat amb altres tipus de peix.
RESULTAT A TAULA
Un plat mariner, un ranxo senzill i bo. Us agradarà!
Júlia i Montse