INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
800 g de morro de bacallà dessalat
1 carabassó petit
2 albergínies petites
3 cebes
1 pebrot vermell
2 pebrot verds
5 tomàquets madurs
4 grans d'all
Oli d’oliva verge extra
Sal
Farina
Vi blanc (opcional)
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Preparem la samfaina
Pelem la ceba i la tallem a tires d'uns dos centímetres, els pebrots també els tallarem a tires, però més amples. Ho deixarem ofegar lentament; un cop mig cuit, afegirem els alls tallats fins. Deixem fer els alls i incorporem el carabassó. Deixem fer cinc minuts i afegim els tomàquets pelats i tallats a daus petits. Salem. Deixem concentrar lentament, remenant sovint. Deu minuts abans d'acabar, afegim l'albergínia mig pelada i tallada a tires com els pebrots. Rectifiquem de sal. Deixem fer 10 minuts, tastem el punt i apaguem el foc.
Preparem el bacallà mentre fem la samfaina
A la bacallaneria, demanarem el bacallà al punt de sal.
L´eixuguem, l'enfarinem i el fregim amb oli d'oliva.
Servim el bacallà sobre una base de samfaina.
Una altra opció és fer la samfaina amb l'oli de fregir el bacallà.
PER SABER-NE MÉS
Si voleu fer una samfaina autèntica, mireu el post de la samfaina.
RESULTAT
Un clàssic de la cuina catalana.
Montse i Júlia