INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
800 g de morro de bacallà dessalat
1 ½ kg de tomàquets madurs
3 grans d’all
Farina
Oli d’oliva verge extra
Sal
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Posem una cassola amb oli al foc. Enfarinem el bacallà i el fregim en l’oli ben calent fins que sigui ros per tots els costats. Reservem.
Escaldem els tomàquets, els pelem i, si volem, en traiem les llavors.
Retirem de la cassola l’oli que sobri. Piquem els alls i els daurem.
Afegim el tomàquet i deixem fregir fins que estigui al punt. Amanim amb poca sal. Un cop cuit i concentrat, afegim els trossos de bacallà; deixem coure uns 5 minuts, rectifiquem de sal i parem el foc.
PER SABER-NE MÉS
Podem utilitzar tomàquet triturat en conserva per fer la salsa. També salsa de tomàquet ja feta. En aquest últim cas, després de fregir els alls, abocarem la salsa de tomàquet, deixarem uns 5 minuts que agafi el gust de l’oli i dels alls, afegirem el bacallà fregit i acabarem el plat.
Podem posar a la salsa un punt de pebre negre, julivert picat o una mica d’orenga.
RESULTAT A TAULA
Una recepta clàssica que no podia faltar al nostre receptari de bacallà.
Júlia