INGREDIENTS PER A 2 PERSONES
1 calet de 800 g
1,5 kg de sal gruixuda
Branques de fonoll marí
2 grans d'all
1 tassa de cafè d'aigua mineral
Oli d'oliva verge extra
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanem a la peixateria que retirin la tripa del peix.
No s'ha d'escatar.
Escalfem el forn a 190 °C.
Preparem el peix i la barreja de sal.
Posem dins del peix, dos grans d'all sencers i unes branques de fonoll.
En un bol posem la sal, una mica de fonoll marí trossejat i l'aigua.
Barregem amb les mans per humitejar la sal.
En una plata de forn posem una part de la barreja de sal a la base.
Posem unes branques de fonoll i el calet a sobre. Cobrim amb la resta de la sal. Ha de quedar ben cobert i només ha de sortir la cua.
Enfornem 24 minuts justos i el retirem del forn.
Per servir-lo
Marquem el voltant del peix amb un ganivet i retirem la crosta de sal de la part superior. Aquesta crosta sortirà com una tapadora. Servim els filets de calet amanits amb un rajolí d'oli.
PER SABER-NE MÉS
El temps de cocció és de 15 o 20 minuts màxim per cada 500 g de peix. 1 kg 20 o 25 minuts, 2 kg 30 o 35 minuts. 2,5 kg, 40 minuts. Si posem diverses peces, el temps no es multiplica. És molt important no sobrepassar el temps de cocció.
Quan fem la barreja de la sal, si substituïm l'aigua per 3 clares d'ou, millor.
LA RECEPTA EN UN MINUT (Substituïu les herbes pel fonoll)
VIDEORECEPTA
RESULTAT A TAULA
Una delícia per al paladar, es desfà a la boca. L'acompanyem d'una amanida i un bon vi o cava. Aquest plat el podem fer amb llobarro, déntol, pagre o càntera. Sempre peix d'escata molt fresc.
Júlia i Montse