INGREDIENTS
300 g de tonyina fresca
300 g de tomàquets de pera
2 grans d'all
Farina
Oli d'oliva verge extra
Sal
Sucre
Aigua de mar o aigua mineral amb sal
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Començarem escaldant els tomàquets 30 segons per pelar-los fàcilment. Retirem les llavors, i piquem el tomàquet a trossos irregulars.
El deixem escórrer per eliminar una part de l'aigua i reservem.
Pelem els alls, els tallem per la meitat, els enrossim lleugerament a la paella i hi afegim el tomàquet. Si cal, cap al final de la cocció afegirem una mica d'aigua o brou de peix per evitar que la salsa ens quedi seca.
S'ha de deixar coure lentament per tal d'eliminar al màxim l'acidesa del tomàquet.
Mentre el tomàquet es cou, posem la tonyina en un recipient que ens permeti cobrir-la amb aigua de mar.
Si no disposem d'aigua de mar, prepararem una barreja de 60 g de sal per litre d'aigua mineral o filtrada. Ho deixem a la nevera 15 minuts justos.
Passat aquest temps, la traiem, l'eixuguem amb paper de cuina i la fregim lleugerament en una altra paella. No cal salar-la; ja l'hem tingut coberta amb aigua de mar.
És important no passar-nos en la cocció. La tonyina s'acaba de coure amb l'escalfor residual, un cop apagat el foc
Quan la salsa de tomàquet està llesta, hi posem al damunt la tonyina, uns instants, apaguem el foc, deixem reposar un parell de minuts i ja la podem servir.
PER SABER-NE MÉS.
Aquesta és una recepta adaptada del Gran llibre de cuina catalana, de Josep Lladonosa i Giró.
Nosaltres hem afegit el pas de posar la tonyina amb aigua de mar. Això fa que quedi més amorosa.
Aquest plat el podeu fer amb bonítol, bacoreta, melva, peix espasa...
VIDEORECEPTA
La recepta en 1 minut
RESULTAT A TAULA
Un plat senzill, sa i boníssim.
Montse