Tonyina vermella  amb tomàquet

 

INGREDIENTS

300 g de tonyina fresca
300 g de tomàquets de pera
2 grans d'all
Farina
Oli d'oliva verge extra
Sal
Sucre
Aigua de mar o aigua mineral amb sal

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Escaldem els tomàquets, retirem les llavors, i els fem a trossos irregulars.
Els deixem escórrer per eliminar una part de l'aigua i reservem.
Pelem els alls, els tallem per la meitat, els enrossim lleugerament a la paella i hi afegim el tomàquet.
Deixem coure lentament, afegim  una cullerada de sucre, si la salsa queda seca, mullem amb una mica d'aigua.
Posem la tonyina en un recipient, coberta amb aigua de mar o amb una barreja de 60 g de sal per litre d'aigua mineral o filtrada.
Ho deixem a la nevera 15 minuts.
La retirem, l'eixuguem amb paper de cuina i la fregim lleugerament en una altra  paella.
No cal salar-la; ha estat coberta amb aigua de mar.
És important no passar-nos en la cocció de la tonyina, s'acaba de fer amb l'escalfor residual.
Quan la salsa de tomàquet està llesta, afegim la tonyina, apaguem el foc, deixem reposar un parell de minuts i servim.


PER SABER-NE MÉS.

Recepta adaptada del  Gran llibre de cuina catalana, de Josep Lladonosa i Giró.
Hem posat la tonyina amb aigua de mar, queda més amorosa. 
Aquest plat el podem fer amb bonítol, bacoreta, melva, peix espasa, etc.

 

VIDEORECEPTA

La recepta en 1 minut 



RESULTAT A TAULA
Un plat senzill, boníssim.

Montse