Lluç i gambes de Blanes amb salsa verda

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

1 kg de lluç
2 gambes per persona
3 grans d'all
1 cullerada de farina
3 cullerades plenes de julivert picat
Oli d'oliva verge
Sal
2 cullerots de brou de peix

Per fer el brou
El cap i les espines del peix
1 ceba petita
2 grans d'all
Sal
Oli d'oliva verge
750 ml d'aigua mineral aprox.

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Demanem a la peixateria el peix net, a rodelles. 

Fem el brou

Posem una olla amb oli al foc, afegim les espines, el cap del peix, la ceba tallada a trossos i els grans d'all.
Remenem i quan el peix i les verdures es comencin a agafar al fons, afegim l'aigua, la sal i deixem bullir 20 o 25 minuts.
Parem el foc, colem i reservem calent.

Fem el peix

En una cassola escalfem l'oli, posem les gambes un moment per perfumar l'oli i les reservem.
A la mateixa cassola posem els alls picats i, quan comencin a enrossir, afegim una cullerada de farina, remenen un minut.
Afegim el peix, el julivert picat i el brou.
Ho deixem coure un parell de minuts, donem la volta al peix i hi afegim les gambes.
Ho deixem 2 minuts més, parem el foc i servim acabat de fer.

PER SABER-NE MÉS

El lluç té una carn molt delicada; és important no passar el temps de cocció i donar la volta al peix amb cura.

RESULTAT A TAULA

Un plat ràpid, delicat i exquisit, per sucar-hi pa.

Montse