INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 kg de lluç
2 gambes per persona
3 grans d'all
1 cullerada de farina
3 cullerades plenes de julivert picat
Oli d'oliva verge
Sal
2 cullerots de brou de peix
Per fer el brou
El cap i les espines del peix
1 ceba petita
2 grans d'all
Sal
Oli d'oliva verge
750 ml d'aigua mineral aprox.
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanem a la peixateria el peix net, a rodelles.
Fem el brou
Posem una olla amb oli al foc, afegim les espines, el cap del peix, la ceba tallada a trossos i els grans d'all.
Remenem i quan el peix i les verdures es comencin a agafar al fons, afegim l'aigua, la sal i deixem bullir 20 o 25 minuts.
Parem el foc, colem i reservem calent.
Fem el peix
En una cassola escalfem l'oli, posem les gambes un moment per perfumar l'oli i les reservem.
A la mateixa cassola posem els alls picats i, quan comencin a enrossir, afegim una cullerada de farina, remenen un minut.
Afegim el peix, el julivert picat i el brou.
Ho deixem coure un parell de minuts, donem la volta al peix i hi afegim les gambes.
Ho deixem 2 minuts més, parem el foc i servim acabat de fer.
PER SABER-NE MÉS
El lluç té una carn molt delicada; és important no passar el temps de cocció i donar la volta al peix amb cura.
RESULTAT A TAULA
Un plat ràpid, delicat i exquisit, per sucar-hi pa.
Montse