INGREDIENTS
1 llampuga
5 grans d'all
3 pebrots vermells, pebres
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre negre mòlt
Farina
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Rentem els pebrots, els eixuguem i els retirem les llavors.
Els trenquem amb les mans a trossos regulars i reservem.
Netegem la llampuga i la tallem a rodelles.
L'enfarinem, la salem, la fregim pels dos costats i reservem.
Laminem 4 alls, el cinquè l'aixafem.
Daurem els alls al mateix oli on hem fregit la llampuga.
Podem colar l'oli per eliminar les restes de farina.
Un cop daurats els alls, afegim els pebrots, l'all esclafat i ho deixem coure a foc suau.
Posem el peix sobre el pebrot i ja tenim a punt de servir.
Ho podem enfornar 5 minuts al forn a 150 ºC.
PER SABER-NE MÉS
La llampuga és un peix poc conegut a la nostra zona però molt apreciat a Mallorca. La temporada de la llampuga comença a finals d'agost. A nosaltres ens agrada pescar-les i cuinar-les. A la nostra zona, la Costa Brava, poques peixateries en tenen. Si teniu oportunitat, us recomanem cuinar-la.
Aquesta recepta és de Na Maria Antònia i en Pere, són mare i fill, de Mallorca i apassionats de la cuina. Us deixem l'enllaç al seu blog "Bojos per la cuina"
RESULTAT A TAULA
Un clàssic de la cuina de Mallorca, bo, fàcil i ràpid de preparar.
Montse