Mòllera al forn estil Euskadi

INGREDIENTS

1 mòllera d'1,5 kg
1 kg de patates
2 cebes de Figueres
2 pebrots verds
2 grans d'all
Julivert
1/2 copa de vi blanc 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Demanem a la peixateria que netegin el peix, retirin cap i espines.
Les espines i el cap les guardem per fer brou.
Piquem l'all i el julivert i reservem.
Pelem les patates i les tallem a rodelles. 
Posem oli en una paella, l'escalfem i fregim les patates sense que quedin daurades.
Un cop cuites, les posem a la plata del forn.
Tallem la ceba i el pebrot a la Juliana, salem, ho ofeguem a la mateixa paella i ho posem sobre les patates.
Posem la mòllera damunt les verdures, la salem, hi posem l'all i el julivert, l'amanim amb oli i afegim el vi blanc.
L'entrem al forn calent a 180 ºC, 15 minuts.
Hem de controlar la cocció, al cap de 15 minuts obrim el forn, separem la carn amb una forquilla per saber si està feta. 
Servim de seguida.

PER SABER-NE MÉS

Aquesta recepta, típicament basca, també la podem cuinar amb bonítol, obtindrem un resultat fantàstic. Compte amb el temps de forn, la mòllera és un peix delicat i no s'ha de coure gaire estona.

VIDEORECEPTA 

Molla al fornLa recepta en 2 minuts

RESULTAT A TAULA

Una altra recepta de peix per llepar-vos els dits. Molt fàcil i ràpida.

Montse i Júlia