INGREDIENTS
500 g de déntol
1 pastanaga
500 g de déntol
1 pastanaga
1 porro
3 alls, millorsi són tendres
1 tomàquet
1/4 de fulla de llor
400 ml de llet
3 rovells d'ou
100 g de farina de blat
1/4 de fulla de llor
400 ml de llet
3 rovells d'ou
100 g de farina de blat
50 g de farina de blat de moro
Oli d'oliva verge extra
5 g d'all
Oli d'oliva verge extra
5 g d'all
Unes branques de julivert
1 l d'aigua mineral
1 l d'aigua mineral
1/2 copa de Xerès
Per l'arrebossat
3 clares d'ou
Pa ratllat
Per l'arrebossat
3 clares d'ou
Pa ratllat
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Piquem ben fi el porro, la pastanaga i els alls.
Piquem ben fi el porro, la pastanaga i els alls.
Ratllem el tomàquet i ho reservem.
Separem les clares dels rovells i reservem.
Piquem l'all i julivert ben fi i reservem.
En una paella posem un fil d'oli i sofregim 3 minuts, el porro, la pastanaga, els alls, els tomàquets i el quart de fulla de llor.
Posem a escalfar 1 litre d'aigua.
Afegim a la paella mitja copa de Xerès, el litre d'aigua bullent i ho deixem coure 10 minuts.
Baixem el foc, afegim el déntol, el deixem coure 2 minuts i apaguem el foc.
Deixem refredar una estona, separem 100 ml del brou.
Separem les clares dels rovells i reservem.
Piquem l'all i julivert ben fi i reservem.
En una paella posem un fil d'oli i sofregim 3 minuts, el porro, la pastanaga, els alls, els tomàquets i el quart de fulla de llor.
Posem a escalfar 1 litre d'aigua.
Afegim a la paella mitja copa de Xerès, el litre d'aigua bullent i ho deixem coure 10 minuts.
Baixem el foc, afegim el déntol, el deixem coure 2 minuts i apaguem el foc.
Deixem refredar una estona, separem 100 ml del brou.
Retirem el peix, l'esmicolem amb els dits i el reservem.
En un bol, barregem amb varetes elèctriques la llet, la farina de blat, la de blat de moro, els 3 rovells, el peix esmicolat i els 100 ml del brou de cocció del peix.
Salpebrem i reservem.
Posem una cassola amb un raig d'oli, l'escalfem i sofregim l'all i el julivert picat. Només s'ha d'enrossir 1 minut just.
Afegim la barreja del bol a la paella i continuem la cocció a foc mitjà.
Posem una cassola amb un raig d'oli, l'escalfem i sofregim l'all i el julivert picat. Només s'ha d'enrossir 1 minut just.
Afegim la barreja del bol a la paella i continuem la cocció a foc mitjà.
Remenem fins que la barreja sigui una pasta fina i brillant i es desenganxi de les parets de la cassola. No trigarà més de 10 minuts.
Aboquem la pasta en un recipient i la tapem. Un cop freda, la guardem a la nevera o fem les croquetes.
Per fer les croquetes marquem la pasta en porcions de la mateixa mida.
Amb les mans, agafem una porció i li donem forma de de croqueta.
Batem les clares reservades com si féssim una truita.
Passem les croquetes per la clara i després pel pa ratllat.
En un cassó o en una fregidora, escalfem l'oli 170 ºC.
Aboquem la pasta en un recipient i la tapem. Un cop freda, la guardem a la nevera o fem les croquetes.
Per fer les croquetes marquem la pasta en porcions de la mateixa mida.
Amb les mans, agafem una porció i li donem forma de de croqueta.
Batem les clares reservades com si féssim una truita.
Passem les croquetes per la clara i després pel pa ratllat.
En un cassó o en una fregidora, escalfem l'oli 170 ºC.
Fregim les croquetes per tandes i les servim acabades de fer.
PER SABER-NE MÉS
Si fem molta quantitat de croquetes, les podem congelar abans de fregir. Queden perfectes.
Aquesta és una de les receptes de croquetes de la Carme Ruscalleda. L'hem adaptat per fer-les amb déntol.
Les podem fer amb altres tipus de peix o amb bacallà.
Aquesta és una de les receptes de croquetes de la Carme Ruscalleda. L'hem adaptat per fer-les amb déntol.
Les podem fer amb altres tipus de peix o amb bacallà.
VIDEORECEPTA
La recepta en 3 minuts
La recepta en 3 minuts
RESULTAT A TAULA
Unes croquetes de luxe, boníssimes.
Júlia i Montse