Filets de sorell o verat curats  amb sal fumada

INGREDIENTS
Sorell o verat
Sal fumada
Aigua de mar, opcional
Oli d'oliva verge extra
Pebre blanc 

PREPARACIÓ

Demanem a la peixateria que ens tallin el peix a filets i sense espina.
En una safata fem base de sal fumada.
Posem els filets de peix sobre la sal i els cobrim bé amb més sal.
Ho deixem a la nevera 12 o 24 hores.
Retirem la sal i esbandim els filets amb aigua. Si tenim aigua de mar, molt millor.
Traiem la pell dels filets estirant-la des del cap fins a la cua. La pell surt molt bé.
Amb unes tisores o un ganivet repassem els filets per tal que no quedin espines, ni laterals ni centrals.
Un cop els filets polits, els escorrem, els eixuguem i els congelem com a mínim dos dies per evitar l'anisakis.
Descongelem els filets de peix i els posem dintre d'un recipient, coberts amb oli d'oliva.
Hi podem afegir pebre blanc.
Ja estan a punt per consumir.

PER SABER-NE MÉS

Si els guardem a la part més freda de la nevera, es conserven fins a tres mesos.
Recepta del Jesús Gómez, bon pescador i amant de la cuina. 

La sal fumada comercial té una olor massa forta pel nostre gust. Us recomanem preparar-la a casa, aprofitant un dia que fem barbacoa o encenem la llar de foc. Només l'hem de deixar una bona estona que es vagi fumant.

VIDEORECEPTA

Verat curat amb sal fumadaLa recepta en 2 minuts

 

RESULTAT A TAULA
Ho podem servir com a aperitiu o amb amanides.

Montse i Júlia

 

.